Energie besparen met de Spirotech SpiroTrap MB3 vuilafscheider

Energiebesparing wordt een steeds belangrijker thema in de installatiesector. Zo moet nu iedere cv-ketel of warmtepomp zijn voorzien van een energiezuinige pomp. Pompfabrikanten hebben daarvoor nieuwe modellen ontwikkeld die aanmerkelijk minder stroom verbruiken, tot zelfs 75%! Ook producenten van andere componenten, zoals ketels, thermostatische ventielen, warmtewisselaars en driewegkleppen leggen zich steeds meer toe op efficiëntie en besparing. Dankzij deze ontwikkeling worden leidingdiameters, doorlaten en ventielopeningen kleiner en zijn pompen voorzien van vernuftige technologieën en permanentmagneetmotoren. Hierdoor neemt de gevoeligheid voor vuil in het installatiewater toe. Dit zorgt niet alleen voor hogere energiekosten, maar ook de kans op storingen wordt vergroot. Spirotech levert met de SpiroTrap MB3 vuilafscheider een krachtige oplossing om corrosie- en vuildeeltjes uit het installatiewater te verwijderen.

Energie besparen met schoon installatiewater

Vuildeeltjes in het installatiewater kunnen zich ophopen op diverse plaatsen in het systeem. Vuil en magnetische ijzerdeeltjes maken leidingen nog nauwer en klonteren samen in warmtewisselaars. Dit zorgt voor een hoger gasverbruik door de verstoorde warmte-afgifte en een hoger stroomverbruik van de pomp, omdat deze meer moeite moet doen om het water rond te pompen. De SpiroTrap MB3 haalt ieder vuildeeltje uit het cv-water en kan zorgen voor een energiebesparing tot maar liefst 7%. Ook het comfort wordt verhoogd door de optimale warmte-overdracht.

Magnetiet

De grootste boosdoeners in het installatiewater zijn magnetietdeeltjes. Deze deeltjes zijn voor het menselijk oog niet zichtbaar, maar veroorzaken wel veel problemen. Magnetiet hecht zich op plaatsen waar zich een magnetisch veld bevindt, zoals in ventielen, warmtewisselaars, pompen en warmtemeters. Het gevolg: verminderde prestaties en hogere kosten.

Spirotech vuilafscheider met magneet

Om de kwaliteit, betrouwbaarheid en het rendement van de installatie te waarborgen, is de behandeling van het installatiewater essentieel. De SpiroTrap MB3 vuilafscheider is uitgerust met een unieke magneettechnologie en haalt vuil en corrosie met gemak uit het installatiewater. De vuilafscheider van Spirotech is eenvoudig te installeren in zowel nieuwe als bestaande verwarmingsinstallaties. Uniek aan de SpiroTrap MB3 is dat het afgevangen vuil in een handomdraai kan worden verwijderd terwijl de installatie in gebruik is.

De voordelen van de SpiroTrap MB3 magnetische vuilafscheider

• Energiebesparing tot wel 7% mogelijk
• Terugverdientijd 2-4 jaar
• Aanbevolen door alle cv-ketelfabrikanten en Vereniging Eigen Huis
• Geen onnodige storingen aan cv-ketel of installatie
• Bescherming van de pomp en andere onderdelen
• Altijd schoon cv-water
• 20 jaar garantie

Voor meer informatie over de SpiroTrap MB3 vuilafscheider of andere producten van Spirotech, kunt u gerust contact met ons opnemen.

Remeha tzerra cv ketel als beste getest

Remeha tzerra een zuinige en compacte ketel.

Voordeelweken bij vaillant

Vaillant voordeelweken. Koop van 1 september t/m 31 december 2016 een Vaillant ecoTEC plus hr-ketel of een van de andere actieproducten inclusief installatie door uw installateur.

Energie besparen met de Spirotech SpiroTrap MB3 vuilafscheider

Energiebesparing wordt een steeds belangrijker thema in de installatiesector. Zo moet nu iedere cv-ketel of warmtepomp zijn voorzien van een energiezuinige pomp. Pompfabrikanten hebben daarvoor nieuwe modellen ontwikkeld die aanmerkelijk minder stroom verbruiken, tot zelfs 75%! Ook producenten van andere componenten

Altijd de juiste Nefit thermostaat

De kamerthermostaten van Nefit zorgen voor een perfecte regeling van de cv-ketel. Dankzij de unieke regelmethode stookt het toestel energiezuiniger én comfortabeler. De thermostaat voelt als het ware met u mee: de warmte wordt geregeld aan de hand van de luchttemperatuur en niet op basis van de cv-watertemperatuur

Neem contact op